Corona: Weet dat we er zijn voor onze cliënten, juist nu!
5 april 2020

Als VriendenvandeZog volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de richtlijnen van het RIVM op tot de nieuwe datum van 28 april die premier Rutte op 31 maart bekendmaakte. Uiteraard willen we de continuïteit van zorg en veiligheid voor cliënten en medewerkers zo goed mogelijk waarborgen. In dit bericht leest u meer over hoe we dit als VriendenvandeZorg doen.

Corona maatregelen
Welke maatregelen hebben we genomen:
– Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM

Krijgt u begeleiding van ons?
Weet dat we aandacht hebben voor het virus en in het contact met u hier niet aan voorbij gaan. We wegen steeds af of persoonlijk contact (bij symptomen) verantwoord is en of andere vormen van contact uitkomst bieden. Onze professionals zijn steeds op de hoogte en weten hoe zij vanuit de richtlijnen van de GGD en het RIVM kunnen handelen.
Kunt u door klachten de deur niet uit en heeft u geen netwerk om op terug te vallen? Dan zijn wij er voor u. Laat dit op tijd aan uw begeleiding weten, zodat we oplossingen kunnen zoeken voor eventuele bezoeken aan de huisarts, het regelen van uw boodschappen of het in contact blijven met anderen. Weet dat we er voor u zijn, juist in deze tijd waarin veel cliënten ons hard nodig hebben. Als u zorg van ons krijgt dat wordt met u aparte afspraken gemaakt hoe we u in deze tijd zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Deze afspraken worden met u vastgelegd in het dossier.

Heeft u een afspraak bij VriendenvandeZorg en heeft u klachten?
Heeft u binnenkort een afspraak met ons? En hoest of niest u regelmatig, bent u benauwd of heeft u koorts? Laat dit dan (voorafgaand aan de afspraak) even aan onze collega weten, zodat hij of zij met u kan verkennen wat in uw situatie wenselijk is. Op de website van GGD leest u meer over de verschijnselen van het coronavirus (COVID-19).

Meer informatie, of vragen?
Neem contact op met degene waar u een afspraak mee heeft. De medewerkers van VriendenvandeZorg weten wat het beleid is en worden continu van de laatste informatie voorzien.
U kunt ook contact opnemen met de GGD of het RIVM:
• De GGD heeft voor vragen telefoonlijnen opengesteld
• Op www.rivm.nl vindt u steeds de meest actuele informatie over het virus en antwoord op de meestgestelde vragen.

Dit zijn wij

Gelijkwaardigheid

In ons zorgbedrijf vinden we gelijkwaardigheid heel erg belangrijk. Iedereen is bij ons gelijkwaardig, niemand is meer of minder waard dan de ander. We spreken dan ook niet over cliënten maar over deelnemers. Of ze verslaafd zijn, grote geldproblemen hebben, een diagnose hebben of in een onmogelijke huissituatie zitten, een verkeerde keuze in het leven hebben gemaakt,  wij begeleiden dat waar dat nodig is.

Hoe vaak wordt er wel niet door een ander  bepaald wat je nodig hebt in het leven. Wij gaan ervan uit dat jij het beste weet wat jij nodig hebt en hoe we samen dat kunnen bereiken, dit kan ook samen met je voogd, iemand van de gemeente ouders etc.  Door jou centraal te stellen, betekent dat we soms ook `out of the box´ denken en handelen, en dat we  kunnen afwijken van methodieken, het is immers maatwerk !    Wij vinden het fijn om jou vooruit te helpen en je te helpen jouw doelen te behalen.

Onze vestiging en locatie

Ons kantoor van VriendenvandeZorg is gevestigd Nieuwleusen. De sfeer is bij ons informeel, maar de werkhouding is oprecht en betrokken.

Medewerkers

Ons team bestaat vooral uit praktische begeleiders. We werken met deskundig begeleiders, elke werkend vanuit hun eigen kracht. Begeleiders  die niet vanuit het boekje handelen maar die verder kunnen kijken en er vanaf kunnen wijken. Begeleiders die het belangrijk vinden om jou vooruit te helpen en waar je op terug kan vallen ten alle tijden

Wij helpen je verder

Onze medewerkers vinden het geweldig als iemand weer in hun eigen kracht komt te staan. We werken naar doelen toe die jij hebt gesteld, maar boven alle doelen die er zijn staat bij ons 1 doel centraal en dat is jouw geluk.

Waar de begeleiding bij ons start  samen met jou, ontstaat vertrouwen,  vanuit vertrouwen ontstaat vriendschap, wordt een vriend van ons, wordt: “Vrienden van de Zorg”